ROUTEBESCHRIJVING EN PARKEREN

 
Herkenningspunt: muurschildering van een naakte vrouw aan het begin van onze straat.   Onze voordeur: bel aan bij de linkerdeur.

 

Met het Openbaar Vervoer:

Vanaf Amsterdam Centraal Station neemt u tram 17. Uitstappen bij halte ‘Elandsgracht’ (+/- 15 min.). Van hier is het 2 minuten lopen.
Steek de brug over richting het grote kruispunt met stoplichten en ga linksaf de Nassaukade op. Daarna het eerste straatje naar rechts. 
(Bij een enorme muurschildering van een naakte vrouw op de linkerhoek. Kan niet missen). Dit is de Jacob van Lennepstraat. Ga naar nr. 14 en bel aan bij de linkerdeur.
Let op: Er is ook een Jacob van Lennepkade. Die moet u niet hebben, dan bent u een straat te ver. 

Zie http://www.gvb.nl/reizigers/plattegronden/Pages/plattegronden.aspx voor plattegronden van het openbaar vervoer in Amsterdam.

Taxi:
  een taxi vanaf het Centraal Station kost 12 à 13 euro. 


Met de auto:

Vanuit het Westen (Den Haag A4): 
Bij knooppunt De Nieuwe Meer schuin rechts aanhouden, volg 'Ring Amsterdam Andere Afritten Centrum Zaanstad Leeuwarden'. Vervolgens neemt u afslag 106 'Osdorp Overtoomse Veld Oud-West'. Op het einde van de afslag gaat u bij de stoplichten rechts richting 'Oud-West Centrum'. Dit is de Cornelis Lelylaan. Vervolgens krijgt u 3 stoplichten vlak na elkaar: bij de 1e stoplichten die u tegenkomt gaat u rechtdoor. Bij de 2e stoplichten houdt u rechts aan. Bij de 3e stoplichten (T-splitsing) gaat u links de Overtoom op. Deze rijdt u helemaal uit. Aan het eind gaat u links. Dit is de Nassaukade. Nu is het 7e straatje links de Jacob van Lennepstraat. (Met op de linkerhoek een enorme muurschildering van een naakte vrouw. Kan niet missen). Ga naar nr. 14 en bel aan bij de linkerdeur. Let op: er is ook een Jacob van Lennepkade. Dit is de gracht vóór de Jacob van Lennepstraat komende vanaf de Overtoom. 

Vanuit het Zuiden (Utrecht A2): 
Op de A2 houdt u 'Centrum' aan. Na de grote brug over de rivier de Amstel (Utrechtse brug) gaat u bij de stoplichten rechtdoor de Rijnstraat in. Nu alsmaar rechtdoor. De Rijnstraat gaat over in de van Woustraat. Nog steeds rechtdoor. Als u op de linkerhoek de winkel 'Sleutelkluis' ziet (groot geel gevelbord met zwarte letters) gaat u links. Dit is de Stadhouderskade. Alsmaar rechtdoor. Aan uw linkerhand passeert u achtereenvolgens de Heinekenbrouwerij, het Rijksmuseum en het Vondelpark. Daarna passeert u aan uw linkerhand een grote straat, de Overtoom. U blijft rechtdoor gaan. De Stadhouderskade is nu overgegaan in de Nassaukade. Vanaf de Overtoom geteld is het 7e straatje links de Jacob van Lennepstraat. (Met op de linkerhoek een enorme muurschildering van een naakte vrouw. Kan niet missen). Ga naar nr. 14 en bel aan bij de linkerdeur. Let op: er is ook een Jacob van Lennepkade. Dit is de gracht vóór de Jacob van Lennepstraat komende vanaf de Overtoom. 

Vanuit het Oosten (Amersfoort A1):
Op de A1 houdt u richting aan 'Ring Amsterdam (A10) Oost afritten s101 t/m 113 Den Haag'. En vervolgens 'Centrum Duivendrecht Duimen Zuid Amsterdam-Zuidoost'. Neem  afslag 112 Diemen-Zuid/ Centrum. Onderaan de afslag gaat u links richting Centrum. Dit is de Gooiseweg. Deze weg rijdt u helemaal uit. Bij de stoplichten bij een grote rotonde (Prins Bernhardplein) gaat u rechtdoor. U gaat een klein viaduct onderdoor en vervolgens over een brug over de rivier de Amstel. Meteen na de brug gaat u rechtsaf, zodat u evenwijdig aan de Amstel komt de rijden. Dit is de Amsteldijk. Ga alsmaar rechtdoor totdat u niet verder kunt. Rechts van u ziet u nu het Amstelhotel. Ga hier bij de stoplichten linksaf. Dit is de Stadhouderskade. Ga alsmaar rechtdoor. Aan uw linkerhand passeert u achtereenvolgens de Heinekenbrouwerij, het Rijksmuseum en het Vondelpark. Daarna passeert u aan uw linkerhand een grote straat, de Overtoom. U blijft rechtdoor gaan. De Stadhouderskade is nu overgegaan in de Nassaukade. Vanaf de Overtoom geteld is het 7e straatje links de Jacob van Lennepstraat. (Met op de linkerhoek een enorme muurschildering van een naakte vrouw. Kan niet missen). Ga naar nr. 14 en bel aan bij de linkerdeur. Let op: er is ook een Jacob van Lennepkade. Dit is de gracht vóór de Jacob van Lennepstraat komende vanaf de Overtoom.

Vanuit het Noorden (Alkmaar A7): 
Volg richting 'Ring Amsterdam (West) Afritten Centrum Den Haag A10 West'. U gaat de Coentunnel door. U rijdt nu op de Ring A10. Vervolgens neemt u afslag 106 'Osdorp Overtoomse Veld Oud-West'. Op het einde van de afslag gaat u bij de stoplichten links richting 'Centrum'. Dit is de Cornelis Lelylaan. Vervolgens krijgt u 3 stoplichten vlak na elkaar: bij de 1e stoplichten die u tegenkomt gaat u rechtdoor. Bij de 2e stoplichten houdt u rechts aan. Bij de 3e stoplichten (T-splitsing) gaat u links de Overtoom op. Deze rijdt u helemaal uit. Aan het eind gaat u links. Dit is de Nassaukade. Nu is het 7e straatje links de Jacob van Lennepstraat. (Met op de linkerhoek een enorme muurschildering van een naakte vrouw. Kan niet missen). Ga naar nr. 14 en bel aan bij de linkerdeur. Let op: er is ook een Jacob van Lennepkade. Dit is de gracht vóór de Jacob van Lennepstraat komende vanaf de Overtoom. 


Parkeren: 

Op straat in de buurt parkeren is duur. Zondag is het gratis, maar voor de andere dagen geldt het tarief van 4 euro per uur. (Tweehonderd meter verderop, net over de brug van de Da Costakade is het 3 euro per uur.)
Als u wat langer blijft adviseren wij u daarom uw auto net buiten de binnenstad te parkeren in een bewaakte 'P+R' parkeergarage. Dit kost slechts 1 euro per 24 uur (max. van 96 uur, daarna geldt het gewone parkeertarief). De stad Amsterdam promoot dit om ervoor te zorgen dat er minder auto's de stad ingaan. De dichtstbijzijnde P+R parkeergarages zijn  P+R garage  Stadionplein (neem om van de garage naar ons huis te komen eerst tram 16 en stap uit bij halte Museumplein, vervolgens overstappen op tram 3 of 12 en uitstappen bij halte Kinkerstraat) of P+R garage Sloterdijk (neem tram 12 voor een directe verbinding naar ons huis en stap uit bij halte Kinkerstraat).

Hier kunt u alles lezen over het gebruik van P+R garages:       www.parkerenindestad.nl

en op de website :  www.iamsterdam.com  onder 'plan je verblijf - parkeren'

Op deze website staat ook allerlei andere praktische informatie over Amsterdam.

Zie http://www.gvb.nl/reizigers/plattegronden/Pages/plattegronden.aspx voor plattegronden van het openbaar vervoer in Amsterdam.